- (4 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Lublin - Europejska Stolica Kultury 2016 - Kandydat
Napisano 07 czerwca 2009 - 11:33
Europejska Stolica Kultury to miasto wybrane przez Unię Europejska, które w ciągu danego roku ma możliwość prezentacji swojego miasta, regionu, a nawet państwa.
Z taką możliwością wiążą się środki finansowe struktur UE.
Jakie są korzyści ESK?
Jak wspomniałem wyżej, oprócz prezentacji regionu i środków pieniężnych, mieszkańcy będą mogli uczestniczyć w wielu różnego rodzaju koncertach, przedstawieniach, wystawach, konferencjach, jednym słowem o zwycięskim mieście mówi się dużo i często.
Kto jest rywalem Lublina?
O ESK 2016 ubiega się Polska i Hiszpania. W naszym kraju rywalizują ze soba Gdańsk, Katowice, Lublin, Łódź, Poznań, Szczecin, Toruń, Wrocław i Warszawa, zaś w Kraju Basków: Alcalá de Henares, Burgos, Cáceres, Kordowa, Cuenca, Oviedo-Gijón-Avilés (wspólnie), Pampeluna, San Sebastián, Santander, Segowia, Tarragona i Saragossa.
A jakie szanse wg Ciebie ma Kozi Gród? Wypowiedz się.
Napisano 08 czerwca 2009 - 11:56
Inicjatywa bardzo fajna, doskonała promocja i reklama. Ale co z tego. Przecież chyba każdy mieszkaniec tego miasta wie, że tu raczej nic nie wyjdzie... A szkoda...
Napisano 05 października 2009 - 11:45
chomik87 napisał:
1. Łódź
2. Lublin
3. Gdańsk
4. Toruń
5. Warszawa
6. Szczecin
7. Poznań
8. Wrocław
9. Katowice
10. Białystok
Napisano 05 października 2009 - 21:38
Cr napisał:
chomik87 napisał:
1. Łódź
2. Lublin
3. Gdańsk
4. Toruń
5. Warszawa
6. Szczecin
7. Poznań
8. Wrocław
9. Katowice
10. Białystok
Ja się nie chce kłócić, ale też słyszałem taka klasyfikację jak wspomniał chomik.
Gdzie słyszałem? W RMF FM.
A Ty skąd masz takie informacje?
Napisano 06 października 2009 - 11:45
Paweł napisał:
Gdzie słyszałem? W RMF FM.
"Łódź, Gdańsk, Toruń, Warszawa, Szczecin, Poznań, Wrocław, Katowice i Białystok są fajne i ładne i jest tam bardzo wysoka kultura, a Lublin to głupia wieś, haha"? Bo taki jest przekaz chomika, który Ty popierasz.
Po pierwsze niedouczeni dziennikarze nie decydują komu przyznać tytuł ESK, bo oni wiedzą na ten temat tyle co o piłkarskim kibicowaniu. Po drugie podajcie przykład tego "wyśmiewania" naszego miasta przez innych, bo jakoś mimo żywego zainteresowania tematem ESK jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim zjawiskiem. A wręcz przeciwnie, każde z kandydujących miast traktuje nas jako trudnego rywala.
Ostatnio nas zaczął obrzucać błotem jakiś ułamek mieszkańców Rzeszowa, ale to z zazdrości, że Lublin uzyskał status metropolii, a Rzeszowowi się to nie udało. A o tytuł ESK się nawet nie ubiegają, bo nie mają z czym.
Napisano 06 października 2009 - 20:43
"Łódź, Gdańsk, Toruń, Warszawa, Szczecin, Poznań, Wrocław, Katowice i Białystok są fajne i ładne i jest tam bardzo wysoka kultura, a Lublin to głupia wieś, haha"? Bo taki jest przekaz chomika, który Ty popierasz.
Słucham radia, które chyba jest jedynym oponiotwórczym radiem w Polsce.
Przypomnę mi, że chodzi o RMF FM.
I tam Lublin był na szarym końcu jeśli chodzi o polskich kandydatów.
Nie mówię, że to jest wieś.
Skoro twierdzisz, że popieram chomika to pokaż mi źródło Twoich informacji.
Napisano 16 października 2009 - 15:06
zalewzemborzycki.yoyo.pl
moje nowe forum o Zalewie Zemborzyckim.
forumzalewzemborzycki.yoyo.pl
Napisano 22 grudnia 2009 - 15:24
Napisano 23 grudnia 2009 - 16:03
Użytkownik tomeczek dnia 22 December 2009 - 16:23 napisał
Ogólnie o konkursie - idea
Lista filmów, wyniki, zdjęcia
Przy zmniejszającym się budżecie promocji Lublina na przyszły rok idea konkursowych filmów ma racę bytu większą niż filmy robione na zamówienie za duże pieniądze. Liczę na więcej takich konkursów
- (4 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »