LublinForum.com - Lubelskie Forum Informacyjno-Dyskusyjne: Czego brakuje w Lublinie? - LublinForum.com - Lubelskie Forum Informacyjno-Dyskusyjne

Skocz do zawartości

Share Topic:   del-icio-us digg email facebook google mixx reddit stumbleupon
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Czego brakuje w Lublinie?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Paweł 

• Lublinianin
  • Ikona
  • Grupa Administrator
  • Postów 2 522
  • Rejestracja czw, 12 mar 09

Napisano 02 lipca 2009 - 19:31

Czego brakuje w Naszym mieście?
Co powinno być w Lublinie?
Co byś zmienił/a w Kozim Grodzie?
Napisz o tym.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   tomeczek 

• Przyjaciel
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 833
  • Rejestracja ptk, 13 mar 09

Napisano 02 lipca 2009 - 19:35

brakuje mi odpowiedzialnych ludzi.... prawdziwych gospodarzy miasta... jesli chodzi o materialne odwolania to brakuje mi rozrywek i dobrych rozwiazan komunikacyjnych... brakuje mi tez niestety myslenia w naszym miescie... to chyba tyle... jesli cos mi na mysl przyjdzie to napisze
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Foxtler 

• Stały bywalec
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 565
  • Rejestracja pon, 30 mar 09

Napisano 02 lipca 2009 - 19:45

No właśnie! Brakuje "przywódcy", który by zachęcał innych do działania, takiego, który miałby siłę przebicia nad wszystkimi...!!!
Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   tomeczek 

• Przyjaciel
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 833
  • Rejestracja ptk, 13 mar 09

Napisano 02 lipca 2009 - 19:47

wasil to moze i jest dobrym ale wykladowca. zielonego pojecia nie ma o miescie. a kto go wybral?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   hakelbery 

• Początkujący
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 37
  • Rejestracja pon, 13 kwi 09

Napisano 04 lipca 2009 - 00:01

my go wybralismy i my nic nie mozemy zrobic zeby go odwolac i ukarac za niegospodarność
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   malgoska 

• Początkujący
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 14
  • Rejestracja pon, 29 cze 09

Napisano 05 lipca 2009 - 10:24

Mi brakuje obiecanego Aqua parku :-| Poraz kolejny dalismy sie zmanipulowac jakiemuś śmiesznemu wykładowcy, który naczerpie się pieniędzy z miasta i odejdzie z bałaganem w tle :-/
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Orchidea 

• Stały bywalec
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 584

Napisano 05 lipca 2009 - 12:18

tak naprawdę wychodząc na miasto mimo że jest tyle barów itd to nie ma gdzie pójść w letnie południe żeby sobie posiedzieć i pogadać... a może ja jeszcze o takim miejscu nie wiem..
Wszystko na co mam ochotę jest niemoralne, nielegalne albo tuczące. :P
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Paweł 

• Lublinianin
  • Ikona
  • Grupa Administrator
  • Postów 2 522

Napisano 06 lipca 2009 - 19:12

Też zauważyłem, że w Lublinie brakuje rozrywek i nie ma gdzie pójść żeby za często się nie powtarzać.
We wszystkich miejscach się już było i zna się je na pamięć.
Lublin NIE dla Palikota!
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   ewelina 

• Nowy
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja śro, 15 lip 09

Napisano 15 lipca 2009 - 21:47

oj .. ja też bym chciala taki Aqua Park .. niestety te baseny co wybudowali nad zalewem to zupelnie co innego :cry:
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Paweł 

• Lublinianin
  • Ikona
  • Grupa Administrator
  • Postów 2 522

Napisano 16 lipca 2009 - 08:57

Jesli byłby Aquapark to można byłoby chodzić codziennie, nie zależnie od pogody i pory roku.
A tak pozostaje nam tylko Słoneczny Wrotków i złość na nieodpowiedzialnego prezydenta.
Lublin NIE dla Palikota!
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   VINCI 

• Użytkownik
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 282
  • Rejestracja czw, 25 cze 09

Napisano 05 sierpnia 2009 - 13:59

W Lublinie brakuje jeszcze wielu rzeczy. Dla większości rowerzystów ściezki rowerowej wokół Zalewu Zemborzyckiego (czystego) która wciąz nie może sie "dokończyć" i ścieżek w mieście tam gdzie ich nie ma, np. w Centrum. Parku z prawdziwego zdarzenia nie tylko na ciepłe słoneczne dni jakie możemy spędzić w "Słonecznym Wrotkowie" ale i na te chłodniejsze. Boisk gdzie młodzież mogłaby kopać piłkę. I bezpieczeństwa którego wciąż w mnaszym mieście brakuje...
wejdź i zobacz Zalew Zemborzycki - aktualności, atrakcje, gastronomia, baza noclegowa, wypożyczalnie sprzętu, dojazd, rowerem i galeria.

zalewzemborzycki.yoyo.pl

moje nowe forum o Zalewie Zemborzyckim.

forumzalewzemborzycki.yoyo.pl
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   pawellbn 

• Początkujący
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 18
  • Rejestracja sob, 14 mar 09

Napisano 05 sierpnia 2009 - 15:49

VINCI napisał:

Parku z prawdziwego zdarzenia nie tylko na ciepłe słoneczne dni jakie możemy spędzić w "Słonecznym Wrotkowie" ale i na te chłodniejsze.

zgodze sie, cos w takim stylu, zeby mozna bylo odpoczac pod dachem i zeby cieplo bylo w zimie.
mysle ze to mialoby spore wziecie.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzysztof 

• Początkujący
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja ndz, 09 sie 09

Napisano 09 sierpnia 2009 - 22:06

Mnie brakuje wizji przyszłości Lublina i wspólnej pracy ludzi na odpowiednich stanowiskach, którzy mieliby tą wizję realizować.
A o tym że takiej współpracy nie ma świadczy prosty przykład:

Rok temu rada miasta uchwaliła tzw. Miejski Program Stypendialny (stypendia dla kilkudziesięciu najlepszych studentów lubelskich uczelni), natomiast wojewoda lubelski zaskarżyła tą uchwałę do sądu administracyjnego (jako jedyny wojewoda w Polsce, bo takie programy istnieją w kilkunastu miastach). Finał był taki że sąd zakazał przyznawania stypendiów dla studentów. W żadnym innym województwie wojewoda nie zaskarżył podobnego projektu, więc tam stypendia miasta przyznają.
Wniosek dla studentów nasuwa się mniej więcej taki - chcesz dostać stypendium na studiach, to wyjedź z Lublina.
Gdzie tu logika? Gdzie współpraca? Chęć pracy na przyszłość tego miasta?

Podobnych przykładów można mnożyć.
Zapraszam także na www.adamwasilewski.pl
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Paweł 

• Lublinianin
  • Ikona
  • Grupa Administrator
  • Postów 2 522

Napisano 10 sierpnia 2009 - 11:00

Dlaczego ta kobieta jest wogóle wojewodą?
Wojewoda w każym innym ma jakąś prezencję, a u nas jak zwykle nic. Dlaczego Kuratora zmieniła na osobę, która pojęcie ze szkołą miała ostatnio w liceum.
Lublin NIE dla Palikota!
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   MikeR 

• Nowy
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja pon, 24 sie 09

Napisano 27 sierpnia 2009 - 11:41

W 100% się z wami zgadzam. Miejsce prawdziwej rozrywki (np. centrum handlowe z prawdziwego zdarzenia), porządna knajpka gdzie można sobie porozmawiać z drugą osobą, ścieżki rowerowe. Tak naprawdę trudno mi znaleźć miasto z taką ilością braków. Patrząc na to ile mamy mieszkańców staje się to szokujące, że nie ma gdzie pójść się rozerwać. Poza tym ... kto stworzył ścieżkę rowerową na Spółdzielczości Pracy do Elizówki zamiast załóżmy na Al. Racławickich? No kto?!
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2