LublinForum.com - Lubelskie Forum Informacyjno-Dyskusyjne: ZTM Lublin - Zarząd Transportu Miejskiego w Lublinie - LublinForum.com - Lubelskie Forum Informacyjno-Dyskusyjne

Skocz do zawartości

Share Topic:   del-icio-us digg email facebook google mixx reddit stumbleupon
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

ZTM Lublin - Zarząd Transportu Miejskiego w Lublinie

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Citadis 

• Początkujący
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 43
  • Rejestracja sob, 02 maj 09

Napisano 28 grudnia 2009 - 19:12

Wyświetl postUżytkownik tomeczek dnia 28 grudnia 2009 - 09:51 napisał

Nie mogę się doczekać kiedy rozwiążął ten bajzel jakim jest ZTM.

No i co to da? Nie da się szybko unormować komunikacji miejskiej bez tego podmiotu to raz. A dwa to to że jeśli w końcu ustawa o transporcie zbiorowym przejdzie w sejmie to i tak trzeba będzie go powołać. Tak naprawdę jeśli chcemy mieć dobrą komunikację to trzeba się przez pierwszy okres przemęczyć. Mam tylko nadzieję że Warbus wygra odwołanie zwłaszcza że jako jedyny oferował nowe pojazdy. I nawet jeśli miały by to być MAZ-y to były by nowe i z np. lepszymi normami spalin. Natomiast przy okazji odpowiadając na pytanie o kwotę tego zastawu, to nie mam pojęcia ;)
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   zaworek 

• Bywalec
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 435
  • Rejestracja pon, 16 mar 09

Napisano 28 grudnia 2009 - 20:32

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze
WOLNIEJ JEDZIESZ - DALEJ ZAJEDZIESZ
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Paweł 

• Lublinianin
  • Ikona
  • Grupa Administrator
  • Postów 2 522
  • Rejestracja czw, 12 mar 09

Napisano 28 grudnia 2009 - 23:29

Wyświetl postUżytkownik Citadis dnia 28 grudnia 2009 - 18:12 napisał

Tak naprawdę jeśli chcemy mieć dobrą komunikację to trzeba się przez pierwszy okres przemęczyć.

No męczmy się, niech miliony przez dziurawe ręce wypływają w coraz większej skali.
I to są przecież nasze pieniądze.
Lublin NIE dla Palikota!
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   zaworek 

• Bywalec
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 435

Napisano 29 grudnia 2009 - 16:15

tylko ile mozna czekać na zmiany? Mojżeszowi zajęło to 40lat, a ile ZTM potrzebuje tego nikt nie wie. ciekawe czy jak wejdzie obcy przewoźnik (z innego miasta) to będzie miał swoich kierowców czy zatrudni lubelskich kierowców, jeśli będzie miał swoich to moze zmieni się kultura podróżowania.
najgorsze że w ZTM pracują byli pracownicy MPK i BTZ i oni mają najłatwiejszą strategie, że czegoś nie zrobią bo sie nie da lub nie ma pieniędzy. gdyby wymienić cały personel na zupełnie nowy to może by sobie poradzili w myśl zasady: jak sie nie da czegoś zrobić to trzeba znaleźć kogoś kto tego nie wie - przyjdzie i to zrobi.
i w związku z tym wydaje mi się tak długo ja będą ci sami zarządzali bedziemy mieli to co mamy :oops:
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   tomeczek 

• Przyjaciel
  • Ikona
  • Grupa Moderator
  • Postów 833
  • Rejestracja ptk, 13 mar 09

Napisano 29 grudnia 2009 - 23:23

Co najlepszy tych ludzi z MPK i BTZ wyrzucono za niekompetencję...
0

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Paweł 

• Lublinianin
  • Ikona
  • Grupa Administrator
  • Postów 2 522

Napisano 30 grudnia 2009 - 22:27

Trzeba wszystkich ludzi wymienić. Z nimi nic się nie da zrobić. Przez rok czasu można było tyle dobrego zrobić.
Lublin NIE dla Palikota!
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   zaworek 

• Bywalec
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 435

Napisano 30 grudnia 2009 - 22:31

i znalazłem coś fajnego:
na stronie ZTM jest napisane co należy do ich podstawowych zadań:
11.Podejmowanie działań na rzecz ochrony środowiska naturalnego;
a z drugiej strony jeśli chodzi o standardy wykonywanych usług ZTM wymaga aby autobus zatrzymywal się i otwierał drzwi na każdym przystanku nie zależnie czy ktoś wsiada/wysiada czy nie. a mysle że każdy widział jaką chmurę zostawia ikarus jak rusza z przystanku - i czy to jest ochrona środowiska?? raczej nie.
dla mnie to głupota aby autobus zatrzymywal się na każdym przystanku, jeśli nikt nie wsiada/wysiada to nie powinien stawać, znacznie przyjemniej się jedzie jeśli jazda jest płynna bez zbędnego hamowania i ruszania. na zachodzie tak jest że autobus zatrzymuje się na przystanku jeśli ktoś wsiada lub wysiada a jak nie ma chetnych to nie staje na przystanku. a u nas jest niestety inaczej i zamiast iść do przodu to stoimy w miejscu albo nawet sie cofamy :oops:
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   ArNi 

• Użytkownik
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 208
  • Rejestracja sob, 26 gru 09

Napisano 31 grudnia 2009 - 10:01

Przecież to, że durni ludzie (oczywiście w niektórych wypadkach) kupują bilety u kierowców opóźnia sporo wiele kursów, więc ich nadrobieniem byłoby niezatrzymywanie się na przystankach.
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   zaworek 

• Bywalec
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 435

Napisano 31 grudnia 2009 - 16:24

no właśnie, albo korki albo bilety i jest opóźnienie a ZTM wymaga aby autobusy zatrzymywaly się na każdym przystanku, otwierały drzwi, dzwonek, zamykanie drzwi i dopiero odjazd. a jak kierowca robi inaczej i będzie w tym czasie kontrola z ZTM to bedzie miał lipe
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Paweł 

• Lublinianin
  • Ikona
  • Grupa Administrator
  • Postów 2 522

Napisano 08 marca 2010 - 21:44

Miło mi ogłosić, że Lubelskie Forum - lublinforum.com jako pierwsze forum o Lublinie nawiązało współpracę partnerską z Zarządem Transportu Miejskiego w Lublinie :rolleyes:
Lublin NIE dla Palikota!
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   zaworek 

• Bywalec
  • Ikona
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 435

Napisano 09 marca 2010 - 12:21

widziałem coś też w gazecie student 4 student na temat rozkladów
0